luni, 28 martie 2011

Miere de Manuka

     Un tratament naturist deosebit de eficient pentru infectii cu steptococi, stafilococi si alte bacterii este mierea de Manuka, din Noua Zeelanda. Este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut si s-au facut studii clinice legate de eficienta ei in ultimii 15 ani la Universitatea din Waikato. S-a creat si un sistem de evaluare a calitatilor sale numit UMF ( Unique Manuka Factor). Pentru a folosi mierea de Manuka in tratament trebuie sa aiba un UMF de cel putin 10.



      Manuka (Leptospermum Scoparium), este un arbore pitic care creste in Noua Zeelanda si in sud estul Australiei. In Australia se mai numeste si “arbore de ceai” deoarece frunzele sunt folosite si pentru obtinerea unui ceai delicios. Arborele atinge in general 2-3 m inaltime dar poate ajunge pana la aproape 15 m in anumite cazuri. Este un arbore mereu verde, cu frunze dense si mici si cu flori albe sau roz cu 5 petale.

       Mierea de Manuka este produsa de catre albinele care culeg nectarul florilor si are un gust foarte parfumat si o consistenta groasa. Dupa cum spuneam are puternice proprietati antibacteriene si antifungice. Cea mai fina miere de Manuka este produsa din arborii care cresc in zone salbatice necontaminate.The University of Waikato (Hamilton, Noua Zeelanda) a organizat o unitate de cercetare a acestei mieri miraculoase (Waikato Honey Research Unit). Astfel au determinat caracteristicile acestui tip de miere si activitatea ei antibacteriana. The Active Manuka Honey Association (AMHA) se ocupa de promovarea si standardizarea productiei mierii de Manuka in vederea uzului medical. Ei au creat standardul numit Unique Manuka Factor (UMF) care detremina gradul puterii antibacteriene a mierii. In comert gasim mierea de Manuka cu UMF de la +5 pana la UMF +20/+25. In ianuarie 2008 prof. Thomas Henle de la Universitatea din Dresda a identificat Methylglyoxal ca fiind principuil activ in Mierea de Manuka. Acesta este aratat pe eticheta produselor cu indicele MGO. De exemplu: MGO 100 reprezinta 100 mg de Methylglyoxal per kilogram.Mierea comandata de mine are UMF +10 si MGO 100. Mierea UMF +15 va avea MGO 250, cea de +20 va avea MGO 400. Cea mai puternica este cea UMF +25 care se gaseste mai rar la noi. 




   Mierea de Manuka distruge bacteriile prin actiunea directa asupra proteinelor bacteriene cheie. S-a demonstrat ca aceasta miere are mai multe proprietati curative decat antibioticele chimice fiind mult mai eficienta in tratamentul unor patologii decat antibioticele industriale.

Alte afectiuni in care este indicat tratamentul cu mierea de Manuka sunt:artrita, acnea, herpesul labial, scabia, eruptii cutanate, arsuri, ulcer, infectii, intepaturi de insecte, paduchi, piele uscata, herpes, rani , dureri musculare, miros corporal neplacut, psoriazis, reflux gastric.

Pentru intarirea sistemului imunitar se ia cate o lingurita de miere cu jumatate inainte de masa.
Pentru tratamentul diferitelor infectii produse de ciuperci sau bacterii sunt indicate 3 lingurite pe zi cu jumatate de ora inaintea meselor.
   Nu este o miere ieftina dar cum eu sunt de parere ca sanatatea nu are pret, o recomand tuturor. In Romania gasim aceasta miere:http://www.manuka.ro/

Un comentariu:

  1. Mierea de Manuka este cunoscuta ca fiind cel mai puternic antibiotic natural din lume. Cu Mierea de Manuka Raw Kfactor 16+ Wedderspoon scapi si de stafilococul auriu. Mierea de Manuka este cea mai puternica miere raw Wedderspoon fiind bogata in nutrienti si fiind foarte eficienta in vindecarea pe cale naturala a diverselor afectiuni. Este ideala pentru mentinerea sanatatii aparatului digestiv dar si a altor probleme de sanatate. http://www.supermamici.ro/cu-mierea-de-manuka-raw-kfactor-16-scapi-de-stafilococul-auriu/

    RăspundețiȘtergere